Transylvanian Institute of Neuroscience | TINSAcest website nu utilizează și nu stochează datele personale ale utilizatorului.

Susține cercetarea creierului

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit! Nu te costă nimic, iar gestul tău ne va ajuta foarte mult.
Depune formularul 230 prin poștă, online, sau personal la administrația financiară de care aparții.

Descarcă aici formularul 230 printabil (depunere prin poștă sau personal)

Descarcă aici formularul 230 pentru depunere online (prin SPV)

Cui donezi

Transylvanian Institute of Neuroscience (TINS) este primul institut din România dedicat cercetării sistemice a funcționalității creierului (Systems Neuroscience). La TINS activează cercetători din domeniul neuroștiințelor care, după stagii de cercetare petrecute în străinătate, au revenit în România pentru a pune bazele acestui domeniu de vârf al cercetării și în țara noastră. Cercetătorii noștri investighează modul prin care circuitele neuronale dau naștere percepției vizuale (văzului), percepției olfactive (mirosului), contribuie la conștiența de sine și determină comportamentul uman. De asemenea, încercăm să înțelegem ce se întâmplă în aceste circuite atunci când apar anumite patologii, precum schizofrenia, dependența de alcool, sau scleroza amiotrofică laterală.

Cum vor fi folosiți banii tăi

Cei 3,5% din impozitul tău pe venit vor fi redirecționați de către administrația financiară institutului nostru. Acești bani vor fi folosiți pentru:

  1. Finanțarea proiectelor de cercetare a creierului derulate la TINS, de la studii pe sistemul vizual, la proiecte care investighează patologii ale creierului.

  2. Susținerea participării studenților și cercetătorilor de la TINS la conferințe internaționale prestigioase (SfN, CNS, ECVP, NIPS, ș.a.m.d.).

  3. Finanțarea Școlii de Vară Transilvane de Neuroștiințe Experimentale (TENSS – www.tenss.ro), care a devenit cel mai vizibil eveniment de training de acest tip din Europa, cu peste 120 de aplicanți în fiecare an, din peste 40 de țări de pe 6 continente. TENSS se întâmplă anual, la Lacul Știucii, Săcălaia, județul Cluj, prin efortul unor cercetători entuziaști. Mai multe detalii:

  4. Acoperirea unei părți a cheltuielilor administrative (spații, curent, încălzire) care sunt necesare pentru funcționarea TINS. Acesta pune la dispoziția cercetătorilor și a studenților laboratoare performante (neurofiziologie, imagerie optică, optogenetică), spații generoase de birou, bibliotecă, săli de curs.

Descarcă aici formularul 230 printabil (depunere prin poștă sau personal)

Descarcă aici formularul 230 pentru depunere online (prin SPV)

Îți mulțumim!

Susținerea ta va contribui la consolidarea primului institut de cercetare în domeniul neuroștiințelor sistemice din România! Pentru a afla detalii suplimentare despre proiectele noastre și rezultatele cercetării de la institut, te rugăm să ne scrii pe adresa office@tins.ro. Îți mulțumim!