TINS. Studiem circuite neuronale.
Transylvanian Institute of Neuroscience (TINS) este un institut de cercetare privat, non-profit, fondat de cercetători din domeniul neuroștiințelor.
Misiunea sa principală este aceea de a avansa cercetarea în neuroștiințe prin studierea dinamicii circuitelor neuronale în creierul sănătos și cel bolnav.
TINS se focalizează de asemenea pe cercetare în științe cognitive și în inteligență artificială de inspirație biologică. TINS este localizat în Cluj-Napoca, un oraș universitar vibrant în inima Transilvaniei.
TINS a fost fondat în Octombrie 2017 cu scopul de a asigura cadrul instituțional necesar cercetării experimentale avansate a circuitelor neuronale.
În prezent, la institut activează mai multe laboratoare de cercetare, beneficiind de o infrastructură experimentală și computațională de excepție. TINS este organizatorul Transylvanian Experimental Neuroscience Summer School (TENSS)
|
|
|
Știri
Sesiunea de aplicații pentru a unsprezecea ediție a Transylvanian Experimental Neuroscience Summer School (TENSS) este deschisă!. Termen limită: 5 Martie 2023.
Susține cercetarea creierului! Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit!
Sesiunea de aplicații pentru a noua ediție a Transylvanian Experimental Neuroscience Summer School (TENSS) este deschisă!. Termen limită: 1 Martie 2020.
Cea de-a opta ediție a Transylvanian Experimental Neuroscience Summer School (TENSS), organizată de TINS, a avut loc între 1-21 iunie 2019, la Lacul Știucii, Săcălaia, România.
În colaborare cu Birkbeck College London, TINS a organizat în perioada 6-11 septembrie 2018 INTERLEARN Neuroimaging Workshop, în cadrul proiectului H2020 Marie Curie INTERLEARN.
Cea de-a șaptea ediție a Transylvanian Experimental Neuroscience Summer School (TENSS), organizată de TINS, a avut loc între 1-21 iunie 2018, la Lacul Știucii, Săcălaia, România.
Două laboratoare noi s-au alăturat TINS. Laboratorul de Știința Rețelelor, condus de Dr. Maria Ercsey-Ravasz studiază proprietățile rețelelor din creier. Laboratorul de Inteligență Computațională Aplicată, condus de Dr. Cătălin Rusu, investighează modalitatea prin care modele ale circuitelor neuronale pot reproduce funcțiile complexe ale creierului.
|